Sebab Anda Harus Menggunakan Fungsi Carian Kata Kunci Baru di Instagram

· Social Media,Digital Marketing,Industry Update

Sebagai seorang pemasar, kita semua telah menantikan ciri terbaru Instagram yang dapat membantu laman web anda ditemui walaupun anda belum menggunakan hashtag tertentu.

3 Cara Menggunakan Pilihan Carian Kata Kunci Baru Instagram # 1 Penglibatan Pelanggan dan Penambahan Bilangan Pengikut

Salah satu cara terbaik bagi perniagaan untuk memanfaatkan carian kata kunci Instagram adalah dengan mengenal pasti pelanggan anda. Dengan status media sosial terkini, kunci untuk menaikkan bilangan pengikut akaun adalah dengan meluangkan masa untuk berinteraksi dengan bakal pelanggan anda. Dengan menggunakan kata kunci yang akan digunakan oleh pelanggan ideal anda dalam keterangan anda, anda dapat memudahkan pelanggan anda untuk mencari kandungan yang relevan.

Dengan status media sosial terkini, kunci untuk menaikkan bilangan pengikut akaun adalah dengan meluangkan masa untuk berinteraksi dengan bakal pelanggan anda. Dengan menggunakan kata kunci yang akan digunakan oleh pelanggan ideal anda dalam keterangan anda, anda dapat memudahkan pelanggan anda untuk mencari kandungan yang relevan.

Ini amat sesuai bagi menemui orang baru untuk berhubung, dan untuk memulakan perbincangan menggunakan media sosial untuk membina hubungan. Untuk mengetahui kata kunci dan frasa apa yang perlu dicari, kaedah ini amat penting dalam mengenali pelanggan sasaran anda dan keutamaan mereka yang di luar jenama anda. Ciri carian kata kunci untuk Instagram juga membantu dalam mencari post jenama anda yang mungkin anda terlepas sebelum ini kerana pelanggan anda tidak tag anda atau menggunakan hashtag jenama anda.

Ciri carian kata kunci untuk Instagram juga membantu dalam mencari post jenama anda yang mungkin anda terlepas sebelum ini kerana pelanggan anda tidak tag anda atau menggunakan hashtag jenama anda.

# 2 Penyelidikan Pasaran dan Analisis Persaingan

Pendengaran sosial dapat membantu dalam meningkatkan perkembangan media sosial kerana ini membantu anda melakukan analisis pesaing dan masuk ke dalam minda pelanggan ideal anda.

Anda kini dapat mencari kata kunci pesaing anda dan melihat apa yang diperkatakan oleh khalayak mereka tentang mereka dengan alat carian kata kunci Instagram. Anda juga dapat melihat sama ada pelanggan anda bercakap mengenai masalah produk atau perkhidmatan anda sekali gus menambah baik perkhidmatan anda.

Ini dapat menghasilkan kandungan yang lebih baik yang menarik penonton serta meningkatkan pendedahan media sosial anda.

# 3 Ditemui Pelanggan Ideal

Pencarian kata kunci Instagram akan membantu perniagaan anda berkembang di media sosial kerana dapat memudahkan pencarian oleh pelanggan anda.

Kebanyakan syarikat mengutamakan prinsip yang penting untuk menggunakan kata kunci yang relevan dalam keterangan yang dibuat untuk membuahkan hasil yang lebih. Strategi ini telah banyak membantu dalam meningkatkan kedudukan yang lebih tinggi di enjin carian, dan akan mempromosikan perniagaan mereka kepada pelanggan di Instagram.

Kesimpulannya, walaupun penambahan carian kata kunci ke Instagram kelihatan seperti perubahan yang agak membosankan, namun peluang ini akan membantu dalam memperluaskan lagi pelanggan sasaran dan jualan perniagaan bisnes anda.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK